top of page

מלגאים.ות

איגדנו לכם בנקודות כלליות כמה דברים בסיסיים שרלוונטיים כמעט לכל תלמידי המחקר באוניברסיטה, כפי שהם מוצגים ב-4 מסמכי נהלים שונים:

 

שימו לב, איננו מתיימרים לתמצת את כל המידע הנוגע למלגות, וחשוב מאד שכל אחד ואחת יקראו את המסמכים המלאים כפי שמופיעים באתר האינטרנט של האוניברסיטה. אם יש שאלות על סוגיה כזו או אחרת, פנו אלינו, ואנו נעשה כמיטב יכולתנו כדי לעזור. למען הסר ספק, רק האמור במסמכים הרשמיים של האוניברסיטה הם המחייבים. 

אז מה זו מלגה?

ראשית, נבהיר – מלגה איננה שכר עבודה. מלגה היא מענק כספי הניתן לתלמידי מחקר ממגוון מקורות מימון, במטרה לאפשר להם להקדיש את מירב זמנם ללימודים ולמחקר. לכן, אין בין מקבלי המלגה לבין האוניברסיטה יחסי עובד-מעסיק, ואנו כארגון עובדים איננו מהווים צד לנהלי קבלת המלגה שנקבעו באופן חד צדדי על ידי האוניברסיטה. 

המלגות מוענקות על בסיס הישגים אקדמיים וניתנות מתקציבי האוניברסיטה, קרנות מחקר חיצוניות, משרדי ממשלה, תקציבי המחקר של המנחים ועוד.

* חשוב לדעת – מלגה מתקציב מחקר יכולה להינתן בנוסף למלגה מתקציבים אחרים

מי הם תלמידי המחקר שיכולים לקבל מלגה?

  • תלמידי תואר ראשון במסלול מצטיינים

  • תלמידי תואר שני במסלול מחקרי (עם תזה)

  • תלמידי דוקטורט

  • משתלמי פוסט-דוקטורט

מה גובה המלגות המקסימלי?

היקף המלגות נמדד במנות. סך כל המלגות המשולמות לסטודנט יהיה בין 4 ל-25 מנות בחודש, כאשר מספר המנות המירבי שמאפשרת האוניברסיטה הוא 25 מנות (גם במקרים של קבלת מלגה תחרותית ייעודית ממקור מימון חיצוני למערכת האוניברסיטה). גובה המנות עשוי להשתנות ומספר המנות שמוענקות לסטודנטים מהמחלקות תלוי בתקציבי המחלקה בכל שנה. לכן, חשוב להתעדכן במסמכים הרשמיים של האוניברסיטה.

בכל מקרה, זה המצב נכון להיום:

תואר ראשון
תואר שני
תואר שלישי
פוסט-דוקטורט
מקסימום אפשרי בחודש (בעבור 25 מנות)
4,500 ש"ח
8,775 ש"ח
11,550 ש"ח
12,850 ש"ח
שווי מנת מלגה
180 ש"ח
351 ש"ח
462 ש"ח
514 ש"ח

לכמה זמן משולמת המלגה?

תואר שני

  • עד 24 חודשי (36 חודשים במסלול מהיר) מלגת סל (מלגה מהמחלקה/פקולטה). יש כאן לכאורה סתירה, שכן המסלול המהיר אמור להיות קצר יותר מהמסלול הרגיל, ובכל זאת יש 36 חודשים דווקא למסלול המהיר. אנחנו מניחים שההתייחסות היא לסטודנטים בשנה ג לפני התואר השני, שהתקבלו למסלול המהיר במהלך התואר הראשון.

  • אפשרות לקבל מלגת מחקר מהמנחה עד 36 חודשים.

דוקטורט

  • עד 48 חודשי מלגת סל (60 חודשים במסלול ישיר).

  • אפשרות להארכה של עד שנה נוספת מתקציבי מחקר.

  • הארכות נוספות באישור מיוחד, 6 חודשים בכל פעם.

פוסט-דוקטורט

  • מלגה ממקורות פנים-אוניברסיטאיים (למשל שניתנת מהפקולטה) תתאפשר למשך שנתיים לכל היותר.

  • מימון מלגות מתקציבי מנחה או ממקורות חוץ-אוניברסיטאיים, יתאפשר עד חמש שנים.

  • מימון ע"י קרן חיצונית המחייבת את השתתפות האוניברסיטה גם לשנה שלישית, תתאפשר תמיכה חלקית בלבד ממקורות פנים אוניברסיטאיים.

מקרים מיוחדים להארכת המלגה והלימודים

  • במקרה של אירוע מזכה (כמו לידה למשל) תתאפשר הארכת מלגה לתקופת ההיעדרות ועד 15 שבועות

  • במקרה של חופשת לידה, נדרשת היעדרות של מעל 21 יום מהסמסטר בתקופת הלימודים הנורמטיבית כדי שתאושר הארכת המלגה

  • חישוב גובה המלגה לתקופת ההארכה יתבצע לפי ממוצע המלגות (ממקורות פנים - אוניברסיטאיים) שהתקבלו בתקופת הלימודים הנורמטיבית (לפני הארכה)

  • מלגת חוקר מקטינה את מלגת ההארכה באופן יחסי, החישוב מתבצע לפי חלק החוקר בתקופה הנורמטיבית

מה עושים במקרה של סכסוך, בעיה או אם אני רוצה לערער על החלטה?

האמת היא, שאנחנו לא יודעים. 

בנוהל של פוסט-דוקטורט, למשל, נכתב בסעיף 1.16 שהאוניברסיטה רשאית להפסיק את המלגה לפני התקופה שנקבעה בהתראה של חודשיים מראש לפחות. אך אין פירוט לגבי מה הסיבות שבגינן ניתן להפסיק את המלגה, האם קיימת הזכות לערער או איזה בצעדים ניתן לנקוט כדי למנוע מצב כזה. 

לטעמנו, האוניברסיטה אינה רשאית להפסיק חד צדדית את המלגה רק בעקבות בקשה של המנחה מבלי לתת לסטודנט הזדמנות להשמיע את עמדתו ולהגיב לבקשת המנחה. מדובר בזכות טיעון בסיסית, המוכרת לנו ביחסי עבודה, אך למעשה היא זכות שנולדה הרבה לפני שהוחלה ביחסי עבודה וקיימת במגוון של רשויות. האוניברסיטה, כגוף המנהל כספי ציבור, מחויבת לטעמנו לתת את זכות הטיעון, ואנו רוצים להאמין שכך אכן קורה. ככל שיש לכם מידע בעניין, נשמח שתשתפו אותנו.

בהחלט חלק מהדברים ברורים, אך עדיין יש שאלות קריטיות שנותרו פתוחות.

לכן, התחלנו תהליך יחד עם האגודה הסטודנטיאלית ורכזת הסיוע האקדמי לתואר שני כדי לפתח עבורכם מענה משוכלל ונגיש יותר אשר נפרד מהמחלקות עצמן.

עזרו לנו לעצב את העתיד של תלמידי המחקר באוניברסיטה

💡 יש לכם מידע נוסף או אחר ממה שהעלנו? ​

💭 אולי יש שאלות נוספות שחשוב שנשאל?

שתפו אותנו במייל ו/או את רכזת הסיוע האקדמי של האגודה, על הניסיון שלכם עם מערך המלגות.

bottom of page